Skip to main content

In de Wijngids hebben drie Nederlandse Masters of Wine de 400 lekkerste wijnen onder de 25 euro geslecteerd. Er zijn maar liefst 26 wijnen geselecteerd uit het assortiment van de Wijnproevers! Deze lichten wij de aankomende maanden uit. Wat te denken van deze overheerlijke Casa Arrochella, Grandes Quintas, Colheita, die wordt beoordeeld met een 8,5 en kan niet ontbreken in deze selectie. 

Casa Arrochella, Grandes Quintas, Colheita

Douro, Portugal, 2016 | Touriga nacional, tinto cão, touriga franca en tinta roriz

De treinrit van Oporto naar de Douro-vallei is een van de mooiste in de wijnwereld, al gaat je hart van de oudere hoogbouw bij het uitrijden van de stad niet meteen sneller kloppen. Bereik je echter even later rivier de Douro dan zijn de vergezichten puur National Geographic. Het feit dat de Douro op de Unesco-werelderfgoedlijst staat het het behoed voor lelijke gebouwen. Voor het grootste deel van zijn beloop wordt de rivier overzien door steile terrassen met port-quintas (kruisingen van wijnkelders met landhuizen).

Voor port er was, was er echter al droge rode wijn (die later versterkt zou worden om hem op verre zeereizen goed te houden). En zelfs nu is bijna de helft van de 40.000 hectare wijngaard in de Douro tafelwijn.

Een mooi voorbeeld is deze Colheita van Casa Arrochella met zijn neus van zwart fruit, pruimencompote en sigarenkistje. Volop rode en blauwe bessen, eiktoets en noga.